Feyenoord krijgt volgend seizoen eigen beloftenteam

29 januari 2018, 14:38

Feyenoord krijgt vanaf volgend seizoen een eigen beloftenploeg. Dit team zal worden geleid door een eigen technische én medische staf, gaat bestaan uit zestien spelers en zal blijven uitkomen in de reservecompetitie voor beloftenteams. Dat heeft de Rotterdamse club bekend gemaakt.

Het Feyenoord onder 18-team is daarmee komen te vervallen. Met de oprichting van deze ploeg krijgen die spelers de ruimte om zich dagelijks te kunnen voorbereiden op de competitiewedstrijden. Eerder al gaf Giovanni van Bronckhorst vanwege revaliderende spelers die wedstrijdritme op moeten doen en de doorgroei van talenten niet happy te zijn met de huidige situatie van het tweede team van de Rotterdammers, dat amper wedstrijden speelt.

"Met het inrichten van een zelfstandig beloftenelftal zorgen we voor een extra brug tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal", verklaart technisch direct Martin van Geel de keuze op de clubsite. "Daarmee bieden we spelers een podium en de kans om zich langer door te ontwikkelen, om vervolgens de stap te kunnen maken naar de A-selectie. De afgelopen jaren deden we dat door spelers te verhuren aan clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen