Ten Hag: "Titels worden niet gewonnen in januari"

29 januari 2018, 20:14

Erik ten Hag zag Ajax zondag op bezoek bij zijn oude club FC Utrecht met 0-0 gelijkspelen. Daardoor zagen de Amsterdammers de achterstand op koploper PSV nog verder oplopen. De trainer denkt echter niet dat de strijd om het kampioenschap al beslist is.

Ten Hag keek met een goed gevoel terug op zijn kortstondige terugkeer bij de club waar hij voor de winterstop nog trainer was, maar baalde van het puntenverlies. "Je verwacht gewoon een overwinning. In de eerste twintig minuten vond ik ons nog wat te afwachtend, maar daarna zijn we hoger druk gaan zetten en toen kwam Utrecht niet echt meer van eigen helft. We hebben goed verdedigd, maar hebben te weinig gevaarlijke situaties voor het doel van Utrecht gecreëerd", zegt de trainer in gesprek met Ajax TV.

Over Hakim Ziyech liet Ten Hag weten dat hij zeer belangrijk is voor het huidige Ajax. "Of hij één van mijn verlengstukken in het veld is? Dat denk ik zeker wel. Het is een intelligente speler, een spelmaker. Ik heb de wedstrijd met meerdere spelers nog individueel besproken. Over hun prestaties, hoe ze het als team ervaren hebben, het is altijd goed om dat soort inzichten met elkaar te delen", stelt hij.

Door het gelijkspel van Ajax is het gat met koploper PSV opgelopen naar zeven punten. Ten Hag denkt echter niet dat de titelstrijd al beslist is. "Het is nog een heel lange weg. Titels worden niet gewonnen in januari of februari, maar in april. Dat betekent dat we wedstrijden moeten gaan winnen en de eerstvolgende is het meest belangrijk", besloot Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen