'Fortuna wil af van trainer Oliseh en benadert opvolgers'

30 januari 2018, 07:44   Bijgewerkt: 30 januari 2018, 11:04

Opvallend nieuws uit Limburg: ondanks de goede prestaties in de Jupiler League, wil Fortuna Sittard mogelijk van trainer Sunday Oliseh af. De forse kritiek op de clubleiding en het conflict met enkele stafleden en spelers wordt de oefenmeester mogelijk fataal. Zijn harde aanpak wordt niet door iedereen gewaardeerd.

Dat meldt De Limburger. Hoewel Fortuna Sittard ontkent dat het van de oefenmeester af wil, meldt het medium op basis van 'verschillende goed ingevoerde bronnen binnen de club' het tegenovergestelde. Kevin Hofland, op dit moment nog jeugdtrainer van PSV, zou in beeld zijn om het samen met René Eijer over te nemen.

"Als je zo'n kans krijgt, hoef je niet lang na te denken. Fortuna heeft op dit moment een prima team", vertelt Eijer. Hoewel Hofland, die beschikt over een aflopend contract in Eindhoven' zegt nog van niets te weten, heeft hij wel eerder al contact gehad met de Limburgers. "In november is met Fortuna gesproken over mijn toekomst."

Vanaf komend seizoen was het plan al om te switchen naar het duo Eijer/Hofland, mogelijk komt daar een versnelling in. Oliseh, die in belangstelling staat van een Duitse club, wilde zelf niet reageren op de verrassende geruchten. Sportief gaat het vooralsnog wel goed: de periodetitel is al veroverd, ook zit de club nog in de strijd om de titel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen