Noppert verruilt NAC Breda officieel voor Foggia Calcio

30 januari 2018, 10:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Andries Noppert vertrekt definitief bij NAC Breda. De keeper, die aan het begin van dit seizoen nog als eerste keuze begon onder de lat bij de Eredivisionist, mag transfervrij vertrekken naar Foggia Calcio - de ploeg die uitkomt in de Italiaanse Serie B. 

"Ik heb mooie jaren gehad bij NAC en heb me in de tijd dat ik hier ben ook echt thuis gevoeld in Breda. Helaas is het sportief uiteindelijk niet helemaal geworden wat ik ervan had verwacht en mijn sportieve ambitie heeft voor mij prioriteit", vertelt de doelman op de clubsite. "Het doet mij daarom goed dat NAC zich open heeft opgesteld en actief heeft meegedacht om mij de kans te geven ergens anders mijn geluk te beproeven."

Nadat Noppert, die net als keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar in Joure is geboren en met hem een goede band heeft, in de eerste weken bij NAC geen goede indruk maakte, haalde het Mark Birighitti nog. De Australiër werd eerste keuze en nadat ook hij de ene blunder na de ander maakte, kreeg Noppert geen nieuwe kans van Stijn Vreven. Nigel Bertrams werd de eerste keuze, maar ook hij ging de mist in en kreeg een schorsing van zes duels na een snoeiharde overtreding op Luciano Slagveer. Daarop werd Birighitti weer eerste keuze, waarna Noppert mocht vertrekken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen