FC Utrecht hoopt kosten nieuw veld te verhalen op de KNVB

30 januari 2018, 11:33

FC Utrecht moet financieel een behoorlijke investering doen om het barslechte veld, dat sinds de afgelasting in december in slechte staat is, in De Galgenwaard te vervangen. De club gaat kijken of het een deel van de 100.000 euro die de vervanging in totaliteit kost, kan terugkrijgen van de KNVB.

Toen het duel met Feyenoord werd afgelast, besloot arbiter Björn Kuipers eerst dat het sneeuw van het veld geschoven moest worden. "Dat sneeuwruimen met zwaar materiaal is de killer geweest", legt Paul Verhoeff, voorzitter van de raad van commissarissen, uit tegenover De Telegraaf. "Begin februari hebben we een gesprek met de KNVB over wat er die dag is gebeurd. Het is wel belangrijk dat er lessen worden getrokken voor de toekomst en we willen ook kijken of er iets mogelijk is met de kosten. Het is een serieuze bleeder geworden voor ons. Door de late afgelasting hebben we dubbele wedstrijdkosten en nu is er ook nog de kostenpost van het nieuwe veld."

Het veld vervangen duurt meer dan een week, waardoor de club uit de Domstad pas na de wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax kans ziet om er een nieuwe grasmat in aan te leggen. Sparta Rotterdam is de eerste tegenstander die van de actie profiteert, volgende week woensdag 7 februari. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen