Scheidsrechter Kooij debuteert in Eredivisie, aanstellingen bekend

30 januari 2018, 11:59   Bijgewerkt: 30 januari 2018, 12:11

Scheidsrechter Joey Kooij (26) debuteert komend weekend in de Eredivisie. De arbiter heeft de leiding over het duel tussen Excelsior en FC Utrecht. Verder leidt Serdar Gözübüyük het duel van koploper PSV, heeft Ed Janssen het duel tussen Ajax en NAC aangewezen gekregen en fluit Jochem Kamphuis Feyenoord in De Koel.

"Ik fluit nu zo'n tien jaar. En altijd is dit mijn doel geweest", laat Kooij, die 49-duels in de Jupiler League floot, weten tegenover de KNVB. "Wanneer het dan zover is, ben je natuurlijk hartstikke blij. Ik moest het nieuws natuurlijk nog wel even voor me houden, maar mocht het wel vertellen aan mijn familie. Vooral mijn vader is hartstikke trots. Hij gaat altijd met mij mee naar de wedstrijden die ik fluit."

Het voetbalweekend wordt geopend door Reinold Wiedemeijer, die Vitesse tegen Groningen tot een goed einde moet brengen. Ook voor de midweekse speelronde, die vanaf dinsdag 6 januari losgaat, zijn de aanstellingen bekend gemaakt. PSV - Excelsior wordt gefloten door Allard Lindhout, terwijl Roda JC - Ajax in handen is bij Bas Nijhuis. Gözübüyük is dan de aangewezen man voor Feyenoord tegen Groningen. Ook in de Jupiler League zijn de aanstellingen bekend, die vind je hier

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen