Onrust in Sittard: Fortuna ontkent het ontslag van trainer Oliseh

30 januari 2018, 12:44

Dinsdagochtend werd bekend dat Fortuna Sittard overweegt om hoofdtrainer Sunday Oliseh per direct uit zijn functie te ontheffen en René Eijer en Kevin Hofland aan te stellen als diens opvolgers. Die geruchten werden vervolgens bevestigd door het medium Voetbal International dat een definitieve breuk meldde, maar alle hoofdpersonen van de soap ontkennen in alle toonaarden.

Eerder al liet Oliseh, die in de belangstelling staat van een Duitse club, weten niet weg te gaan bij de nummer drie van de Jupiler League, met wie hij recent de periodetitel pakte. Ook Fortuna laat, ondanks de berichtgeving van VI dat meldt dat de hoofdcoach al ontslagen is, weten dat een ontslag vooralsnog niet aan de orde is. Dinsdag stond de coach nog voor de groep. Op het officiële kanalen kwam Fortuna aan het begin van de middag met de mededeling dat Oliseh níet het veld hoef tte ruimen. 

Hofland

Tot slot ontkent ook Hofland (nu nog werkzaam bij PSV), die eerder aangaf dat er voor het komende seizoen wél al contact was met Fortuna, de berichtgeving ook. Zijn aflopende contact bij PSV gaat hij niet verlengen, maar volgens hem is een tussentijds vertrek vooralsnog zeker niet aan de orde en is hij nog in Eindhoven. "Ik lees het ook, maar weet echt nergens van. Er spelen wel wat dingen. Maar als er iets concreets zou zijn, zou ik het toch echt eerst met PSV moeten regelen omdat ik daar gewoon een contract heb", aldus de voormalig verdediger tegenover het Eindhovens Dagblad.

Een conflict met de clubleiding van Oliseh is één van de oorzaken van de onrust in Sittard. In een interview met FOX Sports liet hij weten maar twaalf spelers te hebben die 'het niveau in de top van de Jupiler League aankonden'. Ook zou hij niet langer gepruimd worden door de spelersgroep, die hem te streng vinden. Dat schreef De Limburger dinsdagaochtend.

Zeker is in elk geval dat het nog wel even onrustig blijft in Sittard, waar het op sportief gebied voor het eerst sinds jaren weer eens betergaat. Of die onrust trainer Oliseh inderdaad de kop gaat kosten, zal vermoedelijk later vandaag (dinsdag) wel duidelijk worden. Voorlopig lijkt het er in elk geval nog niet op. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen