Cocu: "PSV gaat lef tonen in kwartfinale tegen Feyenoord"

30 januari 2018, 14:37

PSV gaat woensdagavond in het KNVB-bekerduel met Feyenoord lef tonen. Trainer Phillip Cocu liet in aanloop naar de wedstrijd in De Kuip er geen onduidelijkheid over bestaan waarvoor hij met zijn ploeg naar Rotterdam komt: de volgende ronde bereiken. Ook liet hij weten dat er vermoedelijk nog een speler bijkomt in Eindhoven.

"Het gaat erom hoe je je toont, niemand mag verstoppertje spelen. Je moet de bal willen hebben, loopacties durven maken", legt Cocu het begrip 'lef tonen' op de clubsite uit. Tegen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/273743/eredivisie-ajax-psv/,_blank,Ajax (3-0)] lukte dat in de Johan Cruijff Arena enkele weken eerder in de Eredivisie duidelijk niet. "Als één of twee spelers dat niet doen, wordt het lastiger. Ik ben nieuwsgierig in hoeverre de jongens daar een stap in hebben gezet."

Maar ook als dat de PSV-spelers lukt, beseft de trainer dat het moeilijk genoeg wordt in Rotterdam-Zuid. "Ik vind dat Feyenoord een sterke selectie heeft, met een goede structuur, een sterke as en veel creativiteit. Ze hebben dit jaar wat tegenslagen moeten overwinnen onder andere vanwege blessures, maar hebben gewoon heel veel kwaliteiten in huis."

Transfer

Het duel wordt afgewerkt in de laatste uren van de transfermarkt, waarop voor PSV mogelijk nog iets gaat gebeuren, verklapte de oefenmeester tijdens het wekelijkse perspraat ook. "Er is iets gaande, meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Het hangt niet alleen van PSV af, ik hoop dat het lukt", aldus Cocu - die ook nog kort inging op de uitspraken van FC Twente-trainer Gertjan Verbeek. "Die uitlatingen van Verbeek waren een stukje frustratie denk ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen