Van Bronckhorst: "Berghuis is momenteel onze belangrijkste man"

30 januari 2018, 15:55

Ondanks alle interesse in Nicolai Jørgensen kan Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst 'gewoon' een beroep doen op de Deense aanvaller in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen PSV. Verder vindt de oefenmeester niet dat het 'alles of niets' is voor de Rotterdammers, om nog wat van het seizoen te maken. 

"Ik ga er niet vanuit dat Jørgensen nog vertrekt", laat Gio weten tijdens het perspraatje. "De deadline die de club had gesteld, is voorbij. Maar zeg nooit nooit in het voetbal. Nicolai zelf gaat in ieder geval goed om met deze situatie." Volgens de coach is hij zeker niet minder gemotiveerd dan daarvoor, ondanks het mislopen van een transfer. Dat hij niet zo goed is als afgelopen seizoen, erkent Van Bronckhorst wel: "Hij is, ook door blessures misschien, wat minder. Steven Berghuis is momenteel onze belangrijkste man. Maar ik speel liever met, dan zonder Jørgensen."

Met hem in de formatie gaat Feyenoord op jacht naar de halve finale van het bekertoernooi. Maar ook als dat onverhoopt niet lukt, is het seizoen nog niet voorbij, vindt de coach. "We willen ons plaatsen voor Europees voetbal en dat kan ook gewoon via de ranglijst. Dat is wel degelijk iets om voor te spelen. Maar de beker is wel de enige weg naar een hoofdprijs dit seizoen."

Een van de cruciale punten tegen koploper PSV wordt volgens Van Bronckhorst misschien wel het omgaan met tegenslagen. "Je ziet dat we mentaal ook moeite hebben met tegenslagen", gaf hij toe. "Ook tegen ADO Den Haag voelde en proefde je de angst in de ploeg na de 2-1. We waren bang om de gelijkmaker ook nog om de oren te krijgen. Dat zijn momenten dat je vast moet houden aan je sterktes en moet focussen op dat wat je goed maakt." Dal zal tegen PSV, het duel voor wie Jeremiah St. Juste en Bart Nieuwkoop nog een twijfelgeval zijn, in elk geval nodig zijn om de volgende ronde te behalen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen