Maher en Assaidi leiden Twente na rust langs Cambuur

30 januari 2018 – FC Twente is de eerste ploeg die zich in de halve finale van de KNVB Beker mag melden. Na een achterstand tegen SC Cambuur bij rust namen Adam Maher en Oussama Assaidi de Tukkers bij de hand en boog het duo de achterstand om tot een 3-1 overwinning. 

Maher en Assaidi leiden Twente na rust langs Cambuur

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De wedstrijd moest vijfentwintig minuten wachten op de eerste echte kans. Een mooie Twente-aanval kwam na een hakje van El Hamdaoui terecht voor de voeten van Haris Vuckic. De 25-jarige Sloveen schoot echter van dichtbij tegen Cambuur-goalie Erik Cummins op. Een paar minuten later had Oussama Assaidi moeten scoren. Hij omspeelde Cummins na een fraaie pass van Adam Maher, maar treuzelde te lang waardoor Cummings op tijd kon ingrijpen.

Waar Twente de mogelijkheden kreeg, zorgde Cambuur ervoor dat de stand op het scorebord veranderd mocht worden. Spits Nigel Robertha is met zijn eerste moment in de buurt van Joel Drommel goud waard. Tussen vijf Twente-spelers in weet hij de bal bij de inlopende Matias Schils te krijgen. De Belg maakt op volle snelheid geen fout tegenover Drommel. Na de 0-1 was Twente tot aan de rust onmachtig, waardoor de mannen van interim-trainer Sipke Hulshoff mochten hopen op een plek bij de laatste vier.

De blijvende druk van Twente leverde na een uur spelen dan eindelijk een treffer op. Martijn van der Laan werkte in het strafschopgebied de ingevallen Tom Boere naar de grond. Assaidi kegelde met al zijn frustratie de bal snoeihard in de linkerhoek en eindelijk was Cummins geklopt. Vervolgens stond Adam Maher na jaren weer eens in de spotlights. Eerst zorgde een nieuwe standaardsituatie voor Tukkerse vreugde. Het publiek zag weer wat voor fabelachtige traptechniek Adam Maher heeft. Cummins zag en hoorde de bal in de rechterkruising zoeven. De Maherkoek was daarmee nog niet op, want vijf minuten later schoot de balvaardige middenvelder vanaf twintig meter de bal in diezelfde rechterhoek.

Cambuur bleek onmachtig en kon een nieuwe bekerstunt niet bewerkstelligen. Toch kunnen ze met opgeheven hoofd terugkijken op een mooi toernooi. Na afgelopen seizoen de laatste vier te mogen bereiken, schopten ze het dit jaar toch mooi tot de kwartfinale. De Tukkers weten hun tegenstander in de halve finale aanstaande donderdag en met een uitblinkende Maher is alles mogelijk.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Twente: Joel Drommel 6, Hidde ter Avest 6,5, Peet Bijen 6, Stefan Thesker 6 (77. Jos Hooiveld -) Richard Jensen 6, Cristian Cuevas 6,5 (81. Jeroen van der Lely -) Adam Maher 8, Haris Vuckic 7, Fredrik Jensen 6,5 , Mounir El Hamdaoui 5,5 (46. Tom Boere 6,5), Oussama Assaidi 7,5.

SC Cambuur: Erik Cummins 7, Sai van Wermeskerken 6, Matthew Steenvoorden 6, Robbert Schilder 6,5, Martijn van der Laan 6 (72. Justin Mathieu -), Xander Houtkoop 5,5 , Darren Rosheuvel 6,5, Matias Schils 6, Martijn Barto 5,5 , Issa Kallon 6 (76. Ricardo Kip -) , Nigel Robertha 6. (71. Alvin Daniels -)
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Eredivisie

gerelateerd