PSG kan in maart eerste prijs pakken na zege op Rennes

30 januari 2018, 23:01   Bijgewerkt: 30 januari 2018, 23:10

Paris Saint-Germain heeft dinsdagavond de finale van de Coupe de la Ligue bereikt. Op bezoek bij Stade Rennes werd een 2-3 overwinning geboekt. Daardoor kan de formatie van Unai Emery al eind maart de eerste prijs van het seizoen binnenhalen.

PSG opende na 24 minuten spelen de score. Thomas Meunier schoot prachtig raak in de verre hoek. De thuisploeg leek even later de gelijkmaker binnen te schieten, maar de videoscheidsrechter keurde de treffer van Wahbi Khazri af vanwege hands.

Kort na rust was het verzet van Rennes vervolgens gebroken. Ángel Di María zag zijn schot nog gekeerd worden, maar in de rebound maakte Marquinhos toch nog de 0-2. Nog geen vijf minuten later maakte invaller Giovani Lo Celso de derde treffer voor de bezoekers.

Daarna ging het toch nog bijna mis voor PSG. Kylian Mbappé kreeg direct rood vanwege een harde tackle en moet daardoor de finale op 31 maart missen. Tegen tien man wist Rennes vervolgens nog tweemaal te scoren. Debutant Diafra Sakho maakte de 1-3 en de aansluitingstreffer was van Sanjin Prcic, maar daar bleef het bij. PSG treft in de finale AS Monaco of Montpellier.