Sparta maakt financiële stap naar gezonde categorie 3

31 januari 2018, 10:17

Het mag in sportief opzicht dan kommer en kwel zijn op Het Kasteel, in financieel opzicht doet Sparta wel goede zaken. De Rotterdamse club is in de nieuwste categorie-indeling van de KNVB overgeheveld naar de 'gezonde' categorie 3. Sparta is daarmee de enige stijger richting de meeste gunstige categorie, die momenteel uit tien clubs bestaat.

Ajax, AZ, SC Cambuur, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV, Sparta Rotterdam en Willem II maken allen deel uit van deze categorie 3. Alle overige clubs, op één zorgenkind na, zijn door de KNVB ingedeeld in categorie 2. Dit betekent ook meteen dat Almere City FC, Excelsior en VVV-Venlo ten opzichte van het vorige meetmoment zijn gezakt van categorie 3 naar 2.

De grootste financiële zorgen zijn te vinden bij FC Den Bosch. De Brabanders zijn als enige club opgenomen in de zorgwekkende categorie 1. Algemeen directeur Paul van der Kraan liet echter meteen nadat het slechte nieuws binnenkwam al weten nog goede hoop te hebben: "In het hier en nu hebben we te maken met een forse terugslag, maar de toekomst biedt absoluut perspectief".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen