Chelsea haalt spits Giroud, Batshuayi naar Dortmund

31 januari 2018, 18:01   Bijgewerkt: 31 januari 2018, 19:38

Chelsea heeft op Deadline Day de komst van Olivier Giroud wereldkundig gemaakt. De Londenaren nemen de Franse spits over van Arsenal en hebben hem voor anderhalf jaar vastgelegd. Ondertussen vertrekt Michy Batshuayi juist bij Chelsea, de Belgische spits maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund. Zodoende is de 'Pierre-Emerick Aubameyang-driehoek' nu volledig afgerond.

Het internationale topvoetbal was de afgelopen dagen in de ban van de soap rondom  Aubameyang, Giroud en Batshuayi. Hun clubs, Borussia Dortmund, Arsenal en Chelsea, waren in een heuse driehoek en wilden alle drie een speler van elkaar overnemen. Eerder vandaag rondde Arsenal de komst van  Aubameyang af, waardoor het een kwestie van tijd leek voordat Dortmund aanvaller Batshuayi zou presenteren. Die conclusie was logisch gezien het feit dat Dortmund Aubameyang pas wilde laten vertrekken als er een vervanger klaar zou staan.

De carrousel is in de namiddag van deze dinsdag dus volledig afgerond. Giroud verkast naar Chelsea en laat Arsenal na 5,5 jaar achter zich. Hij scoorde voor zijn oud-club 105 doelpunten in 253 duels en gaat bij Chelsea de concurrentiestrijd aan met Alvaro Morata. "Chelsea is één van de beste ploegen van de Premier League", zegt Giroud. "Ik ben trots dat ik voor Chelsea ga spelen", aldus de aanvaller, die dinsdagavond nog in actie kwam tijdens het duel van Arsenal tegen Swansea City.

Batshuayi naar Dortmund

Michy Batshuayi verkast op zijn beurt naar Duitsland. De Belg maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund. Batshuayi streek anderhalf jaar geleden neer bij Chelsea en scoorde 19 keer in 53 wedstrijden. Hij moet bij de Duitse topclub de vertrokken scherpschutter Aubameyang doen vergeten.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen