Van Bronckhorst: "Trots op karakter en instelling van de ploeg"

31 januari 2018, 23:36

Feyenoord bereikte woensdagavond de halve finale van de KNVB Beker door in eigen huis met 2-0 van PSV te winnen. Trainer Giovanni van Bronckhorst was na afloop vooral tevreden over de strijdlust en passie die zijn elftal leverde in De Kuip.

Van Bronckhorst zag zijn strijdplan goed uitpaken. "We begonnen goed en fel aan de wedstrijd en pakten de wedstrijd echt aan. Met veel passie, strijd en druk naar voren wilden we PSV naar achteren dringen. Dat lukte en resulteerde al snel in de 1-0; een fantastisch doelpunt. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en werden wij wat slordig aan de bal. Toch viel de 2-0, een geweldige goal van Tonny. Die voorsprong was verdiend op basis van de eerste helft", zegt de trainer op de website van Feyenoord.

Na rust had Feyenoord het iets lastiger, maar de 2-0 voorsprong bleek uiteindelijk genoeg voor de zege. "We werden teruggedrongen, maar hebben zeker in de slotfase weinig meer weggegeven. We stonden verdedigend als een huis en hebben de vele voorzetten van PSV goed kunnen verdedigen. Ik ben trots op het karakter en de instelling van de ploeg. We wilden ten koste van alles doorgaan", aldus Van Bronckhorst, die daarnaast bevestigde dat Nicolai Jørgensen geen transfer meer gaat maken. "Er is nu duidelijkheid voor hem; hij gaat het seizoen afmaken bij Feyenoord."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen