Toornstra weet dat Feyenoord favoriet is voor bekerwinst

1 februari 2018, 07:43   Bijgewerkt: 1 februari 2018, 13:57

Feyenoord verzekerde zich woensdagavond van de halve finale van de KNVB Beker en redde daarmee, in elk geval voorlopig, het seizoen. De regerend landskampioen die in de titelstrijd en Europees verband al is uitgeschakeld, kan nog een prijs winnen. Want na het verslaan van de koploper van de Eredivisie zijn de Rotterdammers de grote favoriet. "We hebben inderdaad een goede kans om de beker te winnen", glimlachte een tevreden Jens Toornstra.

En reden tot tevredenheid was er zeker, want de vroege openingsgoal van Sam Larsson gaf Feyenoord eindelijk weer een beetje het vertrouwen waarmee het vorig seizoen speelde. Had het in De Klassieker tegen Ajax aan de bal niets te vertellen, waren ze in de eerste helft de baas in Rotterdam. Na de 2-0 van Tonny Vilhena leek het een gespeelde wedstrijd. "Na die goal zaten we op rozen", vertelde Toornstra tegenover FCUpdate.nl. "In de tweede helft gingen ze nog veel lange ballen spelen, ze konden ook weinig anders. Maar ze kwamen er niet doorheen."

Geslaagd seizoen

Wat voor die doelstelling in elk geval voor nodig is, is een goed laatste deel van de competitie. Een overwinning op PSV en goed spel is wat Feyenoord kon gebruiken, na de volgens Toornstra 'moeizame' zege op ADO. "We hebben te veel punten laten liggen in de Eredivisie. Dat weten we. We zullen karakter met goed voetbal moeten combineren om nog dichterbij de bovenste ploegen te komen." Duidelijk is in elk geval dat Toornstra meer wil dan de huidige vierde plaats.

Videoscheidsrechter

Over meer gesproken: woensdagavond kreeg het bijna meer dan de 2-0 zege, maar de scheidsrechter Pol van Boekel besloot anders. Hij keurde het prachtdoelpunt van Nicolai Jørgensen op advies van videoref Kevin Blom af wegens buitenspel. "Het scheen dat eerst ik en toen Nicolai buitenspel stond", aldus Toornstra, die het fragment nog niet terug had gekeken. Wel zorgde de beslissing voor veel onrust op het veld.

Finale

Na ADO Den Haag, Swift en Heracles Almelo volgde dus PSV in het rijtje verslagen bekeropponenten. Met FC Twente, AZ en Willem II of Roda JC zijn de tegenstanders in elk geval van ander formaat dan woensdagavond. En dat brengt Feyenoord, als regerend landskampioen en de bekerwinnaar van 2016, opeens in een andere rol, namelijk die van favoriet. "Klopt, maar je ziet bijvoorbeeld ditmaal ook dat PSV, koploper van de Eredivisie, verliest", lacht Toornstra. "Maar goed, we hebben inderdaad een goede kans om de beker te winnen, al blijft het bekertoernooi altijd lastig te voorspellen." 

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen