Brenet hoopte op Sevilla: "Mooie club in een mooie competitie"

1 februari 2018, 07:37   Bijgewerkt: 1 februari 2018, 13:57

Joshua Brenet beleefde roerige dagen zo tegen het sluiten van de transfermarkt. Waar iedereen bij PSV, incluis trainer Phillip Cocu speculeerde over de komst van een nieuwe linksachter, hoopte de PSV'er juist een transfer te maken naar Sevilla, de Spaanse ploeg die vijf miljoen euro op tafel wilde leggen en persoonlijk al akkoord was met de verdediger. "Zeker jammer dat het niet rondkwam, want het was een mooie club geweest", aldus de hoofdrolspeler.

Na de verloren kwartfinale tegen Feyenoord (2-0) noemde Brenet vaker dan hem werd gevraagd dat hij zijn volle aandacht en focus had bij PSV. Maar wie goed luisterde, hoorde ook de teleurstelling van het mislopen van zijn transfer naar Andalusië. Aarzeling op de vraag wat er voor zomer gaat gebeuren. "Ik hoop dat ze dan weer komen", lachte Brenet als een boer met kiespijn tegenover FCUpdate.nl. Harde afspraken voor een zomerse deal zijn er namelijk niet. "Het had deze winter ook een mooie stap geweest", antwoordde hij op de vraag of het uiteindelijk voor hem ook niet beter is om in de voorbereiding aan te sluiten bij zijn nieuwe club.

Transfercircus

Naast het betere weer dan de kou in De Kuip van woensdagavond zag Brenet nog wel een aantal voordelen aan een Spaans avontuur. "Sevilla is een mooie club, in een grote competitie. Ook financieel voor mezelf was het een mooie stap geweest, dus ik zag het wel zitten", vertelt hij eerlijk. Voor de zekerheid voegt hij er aan toe: "Maar het is niet zo dat Ik er heel erg mee bezig was. De focus lag op de competitie en deze bekerwedstrijd."

Scheidsrechter

Wellicht dat er komende zomer alsnog een Spaanse club voor Brenet op de stoep staat, maar voorlopig blijft hij gewoon in Eindhoven. En daar zal hij zich, na de uitschakeling in de beker, moeten richten op de competitie. En dat Feyenoord daarvoor zorgde, had volgens Brenet niet gehoeven. 

Bovendien vond Brenet dat PSV ook meer had moeten doen met de mogelijkheden die het kreeg. "Het was telkens nét niet. Bij onze kansen zat het ook niet mee, helaas. Die eerste bal van Lozano viel het nét niet en bij nog meer schoten was dat zo. Maar ik baal er wel van: ik speel nu vijf jaar in het eerste van PSV en heb nog geen beker kunnen vieren."

Schijtbakkenvoetbal

Het enige voordeel dat Brenet géén transfer heeft gemaakt, is het feit dat hij over een aantal maanden wellicht nog mee kan doen aan het kampioensfeestje. Dat is de enige conclusie die rest na de uitschakeling tegen Feyenoord en het afketsen van zijn overgang. Brenet: "De volle focus gaat op de competitie. Hoe we spelen, maakt me dan niet uit", doelend op de recente uitspraken van FC Twente-trainer Gertjan Verbeek. "Als we maar winnen, drie punten punten. Als we maar met de schaal staan, al moet dat met lelijk voetbal gebeuren. Dát is ons doel."

Door: Nathan Sprey

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen