Heldenrol voor keeper Branderhorst: "Ik werd wel even gek"

2 februari 2018 – Voor Mattijs Branderhorst had de bekerkraker tussen Willem II en Roda JC een prachtige afloop. De doelman pakte in de strafschoppenserie de beslissende penalty van William Ndenge en werd vervolgens bejubeld door zijn ploeggenoten. De jonge keeper heeft genoten van het duel.

Heldenrol voor keeper Branderhorst: "Ik werd wel even gek"

Na 120 minuten stond er in Tilburg een 2-2 stand op het bord, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Willem II scoorde de eerste vijf, waarna Branderhorst de inzet van Ndenge keerde. "In de verlenging denk je gelijk aan de penaltyserie, dat is een moment om je te onderscheiden als keeper", zegt Branderhorst tegen Omroep Brabant. "Ik had er heel veel zin in. Je weet dat je niks te verliezen hebt, juist alles te winnen. Je hoeft er maar één te pakken en dat deed ik ook."

Branderhorst had eerst niet door of hij de vierde of vijfde penalty van Roda gepakt had. "Ik twijfelde. Maar toen zag ik iedereen naar me toe rennen. Toen wist ik: dit was de belangrijkste. Ik werd wel even gek", lacht de keeper.

Trainer Erwin van de Looi is blij met het behalen van de halve finale. "Ik vond het wel een leuke wedstrijd. We hebben prima gespeeld en hebben de hele wedstrijd geprobeerd aan te vallen. Uiteindelijk is het gelukkig goed afgelopen, maar ik denk dat we de verdiende winnaar zijn. Dit is een gigantische boost voor het vertrouwen."

In de halve finale gaat Willem II op bezoek bij Feyenoord.

Eredivisie

gerelateerd