De Bruyne over harde tackles: "Frustrerend voor ons"

2 februari 2018, 10:02

Manchester City is dit seizoen niet te stoppen in de Premier League en dus trekken tegenstanders meermaals aan de noodrem. Dat deed West Bromwich Albion woensdag ook tijdens de 3-0 nederlaag in het Etihad Stadium. Middenvelder James McClean had een schandelige tackle op Kevin De Bruyne in huis, tot frustratie van de Belg.

De middenvelder van West Brom probeerde de sterspeler hard te raken van achter, maar toucheerde hem maar half. De Bruyne liep door en maakte vervolgens de 2-0. "Ik wist eerst niet dat die tackle zo erg was", blikt de middenvelder terug. "Ik heb hem net bekeken. Laten we zeggen dat de bal niet eens in de buurt was. De scheidsrechter vertelde mij dat hij (McClean, red.) me niet hard genoeg raakte om er een rode kaart voor te geven. Ik zei hem dat ik de speler gezien had en dus sprong."

De manier waarop tegenstanders de spelers van Manchester City soms proberen af te stoppen, is frustrerend voor de topploeg. "Ik heb geen idee wat er in hun hoofd omgaat. Je kan evengoed aan een shirt trekken, dat is eigenlijk zelfs effectiever dan te tackelen. Soms is het gewoon frustrerend", zegt De Bruyne. "Veel teams maken wel erg veel fouten tegen ons. En als wij eens een overtreding maken, krijgen we meteen geel. Ik begrijp soms niet hoe dat mogelijk is. We hebben al niet veel spelers, zeker voorin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen