Ten Hag: "Kan zijn dat NAC revanchegevoelens heeft"

2 februari 2018, 16:03   Bijgewerkt: 2 februari 2018, 19:08

Eerder dit seizoen won Ajax met 0-8 bij NAC Breda, dat zondag op bezoek komt in Amsterdam. Trainer Erik ten Hag denkt dat er in de selectie van de Brabanders revanchegevoelens zitten, maar sluit ook niet uit dat de ploeg bang is voor Ajax.

"Het kan zijn dat zij revanchegevoelens hebben", zegt de vandaag 48 jaar geworden trainer op de website van Ajax. "Maar het kan ook zorgen voor een bepaalde vorm van angst, als je zo van het veld bent gevaagd. Dat doet wat met je zelfvertrouwen." Ten Hag kreeg vrijdag veel vragen over zijn wisselbeleid. De kritiek dat hij vaak laat wisselt, doet hem weinig. "Ik heb wel eens heel vroeg gewisseld. Dit seizoen zelfs al een keer na een half uur, dus dat is moeilijk aan te geven. Als je vroeg wisselt kan het zijn dat de tactiek niet klopt, maar het kan ook dat je een zwakte ziet bij de tegenstander. Het is van veel factoren afhankelijk."

Overigens is de oefenmeester, die vorige week met 0-0 gelijkspeelde bij FC Utrecht, positief over aanwinst Rasmus Kristensen. De Deense rechtsback is goed bezig in Amsterdam, vindt Ten Hag. "Mijn indruk van hem is prima. Hij kan bepaalde elementen toevoegen aan het spel van Ajax, die niet voorhanden zijn. Hij is ongelofelijk dynamisch. Hij zal met Joël Veltman de concurrentiestrijd aangaan. Het zijn verschillende types. Veltman kan centraal en rechts spelen. Kristensen is meer een vleugelverdediger die veel aanvallende impulsen geeft. Ze kunnen van elkaar leren. Het is een soort kruisbestuiving. Als ze elkaar uitdagen en verbeteren, dan kan het een positieve uitwerking hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen