PEC Zwolle verrast Ajax, Twente profiteert door PSV te verslaan

2 februari 2018, 21:46

Het was een roerige vrijdagavond in de Eredivisie Vrouwen. Ajax mocht niet klagen dat het een punt overhield aan het bezoek in Zwolle, terwijl FC Twente met veel moeite afrekende met nummer drie PSV. In de de middenmoot deed Heerenveen uitstekende zaken door ADO Den Haag te verslaan en ook de zege van VV Alkmaar kwam gemakkelijker tot stand dan verwacht. 

PEC Zwolle - Ajax 2-2

PEC Zwolle zorgde vrijdagavond voor een grote verrassing door bijna te winnen van regerend landskampioen Ajax. Hoewel de Amsterdammers in de eerste helft het gevaarlijkste waren, kwam Zwolle via Lauri Weijkamp op voorsprong. Een treffer die vertrouwen gaf, want tien minuten na de pauze had de tweede goal al moeten vallen, maar Esmee de Graaf miste een opgelegde kans. Twee minuten later maakte Babiche Roof alsnog de 2-0. Die stand stond tot drie minuten voor het einde op het scorebord, totdat Stefanie van der Gragt vlak voor tijd de aansluitingsgoal maakte. Marjolijn van den Bighelaar maakte in blessuretijd, waarin Van der Gragt vervolgens ook nog net naast kopte, helaas voor de Zwollenaren nog gelijk. Zo ontsnapte Ajax aan een nederlaag. 

FC Twente - PSV 2-1

Koploper FC Twente heeft bovendien optimaal geprofiteerd van het puntverlies van de directe achtervolger. Hoewel Vanity Lewerissa (foto) de score nog opende na ruim twintig minuten, gingen de Tukkers er uiteindelijk met de zege vandoor. Ellen Jansen egaliseerde de score voor rust nog, terwijl Joëlle Smeets een kwartier in de tweede helft de winnende treffer binnengleed. PSV was nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar die viel - in tegenstelling tot in Overijssel - niet meer in de slotfase. ?

VV Alkmaar - Achilles  3-0

VV Alkmaar heeft in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de onderste plekken. In eigen huis werd er hardhandig afgerekend met concurrent Achilles '29, waardoor het over de ploeg uit Groesbeek heengaat op de ranglijst. Dankzij treffers van Simone Kets (53ste en 90ste minuut) en Katja Snoeijs (81ste) won de thuisploeg uiteindelijk simpel. Zeker na de rust was het verschil erg groot en liet VV Alkmaar de kans liggen om de score zelfs nog verder uit te bouwen.

ADO Den Haag - Heerenveen 1-3

Ook Heerenveen boekte een even knappe als belangrijke overwinning in de Hofstad. In de strijd om het linkerrijtje, die rechtgeeft op de play-offs voor de bovenste plaatsen, is Heerenveen door twee goals van talenten Fenna Kalma (11e, 81ste) en Tiny Hoekstra (53ste) weer op de goede plekken terechtgekomen. Victoria Pelova bracht tussentijds nog wel even de spanning terug, maar kon een Friese zege niet voorkomen. Door de 1-3 staan beide ploegen exact op gelijke hoogte in de Eredivisie, alleen is het onderling resultaat van Heerenveen in het voordeel. Zij staan daarom op de vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen