NEC en Fortuna verliezen, zevenklapper De Graafschap

2 februari 2018, 22:06   Bijgewerkt: 2 februari 2018, 23:06

Koploper (NEC), nummer drie (Fortuna Sittard) en nummer vier (Telstar) hebben alle drie hun uitwedstrijd verloren. De FC's in respectievelijk Emmen, Volendam en Den Bosch bleken te moeilijke hordes voor de clubs in de bovenste regionen van de Jupiler League. Daardoor kunnen Jong Ajax en Jong PSV goede zaken doen als zij maandag wel een goed resultaat behalen. Op de Vijverberg haalde De Graafschap even uit tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht.

FC Volendam – Fortuna Sittard 2-0

Veel gedoe rondom trainer Sunday Oliseh afgelopen week. Volgens verschillende media zou hij spoedig vertrekken bij Fortuna Sittard maar de oefenmeester stond in en tegen Volendam gewoon langs de lijn. Zijn club had het voor rust lastig in Volendam, maar haalde de thee zonder kleerscheuren. Dat was na pauze wel anders, want Luis Pedro en Gijs Smal deden de Limburgers in korte tijd tweemaal pijn. De formatie van Oliseh was vervolgens niet bij machte om het de thuisclub moeilijk te maken en had ook met een grotere nederlaag kunnen afdruipen.

{image[323879][right-half][]}FC Emmen – NEC 1-0

De koploper keek binnen tien minuten al tegen een achterstand aan. Alexander Bannink werd weggestuurd en maakte oog in oog met doelman Delle geen fout. NEC kwam er aanvallend niet aan te pas in Emmen en maakte geen aanspraak op een punt. Daardoor verliest de formatie van Pepijn Lijnders voor de derde uitwedstrijd op rij. Emmen is nog steeds ongeslagen in eigen huis.

FC Den Bosch – Telstar 3-2

Na een zeer vermakelijke eerste helft keek Telstar in de rust tegen een 2-1 achterstand aan. Melvin Platje zorgde nog voor een 0-1 voorsprong via een penalty, maar treffers van Niek Vossebelt en Jordy van der Winden draaiden voor de pauze de stand om in het voordeel van Den Bosch. Jerdy Schouten trok een paar minuten na de hervatting van het tweede bedrijf de stand al gelijk. Na dik een uur spelen zag de Telstar-wereld er een stuk minder goed uit. Eerst kreeg Donny van Iperen zijn tweede gele prent en uit de daaropvolgende vrije trap volleyde Dennis Kaars het leer binnen: game over.

{image[323880][left-half][]}De Graafschap – Jong FC Utrecht 7-0

De gloednieuwe tandem van De Superboeren Tarik Tissoudali-Mark Diemers werkte deze avond als een trein op de Vijverberg. Drie voorzetten van Tissoudali werden net zo vaak afgerond door Diemers. Tussendoor prikten Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens en de ingevallen Youssef El Jebli ook hun treffer mee. Tarik Tissoudali scoorde in de blessuretijd zelf ook nog en zorgde daardoor voor een heuse zevenklapper. Het arme Jong FC Utrecht probeerde zo nu en dan het spel te maken, maar heel naïef verdedigen zorgde voor een grote nederlaag. Overigens hadden zij zelfs op voorsprong kunnen komen: de strafschop van Karim Loukili werd echter gestopt door Filip Bednarek.