Cocu: "Rode kaart kwam goed uit, want het leek nergens op"

3 februari 2018, 23:11   Bijgewerkt: 3 februari 2018, 23:17

PSV boekte zaterdagavond een ruime 4-0 zege op PEC Zwolle. De Eindhovenaren kwamen echter pas tot scoren nadat PEC-doelman Mickey van der Hart met rood van het veld werd gestuurd. Phillip Cocu erkent dan ook dat die kaart op het juiste moment kwam voor PSV.

"De eerste veertig minuten leek het nergens op", is Cocu direct duidelijk in gesprek met FOX Sports. " Als ik vind dat we goed spelen dan zeg ik het, maar als het niet goed is draai ik daar niet om heen. Die rode kaart kwam ons goed uit, want we speelden erg matig. Je hebt met je eigen uitvoering te maken, waar je loopt, hoe je positie kiest, een man meer creëren op het middenveld. Maar je moet het ook herkennen als een tegenstander op een bepaalde manier aan het wachten is. De oplossing lag aan de rechterkant, maar het lukte ons nauwelijks om Arias te bereiken."

Cocu stelde dat PSV te weinig gebruik wist te maken van de ruimte achter de verdediging van PEC. "We wisten dat ze heel hoog gingen staan met hun laatste linie. De bedoeling was dan ook om met lopende mensen achter die laatste lijn te komen. En dat heb ik ook gezegd in de rust. Maar als je er niet naar kijkt of er niet naar handelt dan krijg je ook geen spelers in stelling. De paar keer dat het wel lukte werden we direct gevaarlijk", besloot de trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen