Allardyce boos op eigen ploeg: "Was een zielige vertoning"

4 februari 2018, 11:11   Bijgewerkt: 4 februari 2018, 11:23

Everton ging zaterdag met 5-1 onderuit op bezoek bij Arsenal. Sam Allardyce was na afloop behoorlijk teleurgesteld in de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam en liet dat ook duidelijk merken. De manager haalde flink uit naar zijn spelers.

"Het hele team speelde waardeloos, dit was een zielige vertoning", zegt Allardyce in gesprek met The Independent. "Ik was in de rust enorm boos en dat ben ik nog steeds. Opdrachten correct uitvoeren hoort bij de verantwoordelijkheid van een speler op dit niveau. Iedereen had duidelijke opdrachten. We wilden hetzelfde spelen als Swansea City, toen ze met 3-1 van Arsenal wonnen. Helaas speelde Swansea die wedstrijd heel sterk en waren wij belabberd."

Desondanks zegt Allardyce geen spijt te hebben van het verhuren van Ademola Lookman aan RB Leipzig. "We hebben Theo Walcott van twintig miljoen pond en Yannick Bolasie van dertig miljoen pond in de selectie. Zelfs als ik Lookman nu had kunnen inbrengen dan had dat geen verschil gemaakt, zijn medespelers waren hopeloos."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen