VVV pijnigt zwak Feyenoord in dramatische slotfase

4 februari 2018, 16:48   Bijgewerkt: 4 februari 2018, 18:45

Vlak voor tijd is VVV-Venlo er in eigen huis in geslaagd om Feyenoord met een nederlaag naar huis te sturen. Na een overtreding van Renato Tapia op uitgerekend oud-Feyenoorder Romeo Castelen, mocht Clint Leemans aanleggen vanaf elf meter. En dat deed hij foutloos: 0-1.

Ook deze wedstrijd had Feyenoord het duidelijk moeilijk. Het stroperige veld hielp niet bepaald in het veldspel, waar onder andere Nicolai Jørgensen en Steven Berghuis zichtbaar last van hadden. Laatstgenoemde maakte al vroeg in het duel een harde overtreding op de enkels van Vito van Crooij. Geheel onnodig, op de helft van VVV. Er zijn scheidsrechters die voor zo'n overtreding direct een rode kaart trekken.

En dat terwijl aan de andere kant VVV – spelend in een speciaal donkerblauw jubileumtenue – op slag van rust op 1-0 had moeten komen via Johnatan Opoku. Hij ontsnapte aan buitenspel en kon vrijuit schieten via een volley, maar miste de bal volledig. Eerder zocht Clint Leemans de hoek met een mooie dropkick, waar Brad Jones oplettend op reageerde.

Pas in het laatste halfuur in het De Koel drong Feyenoord langzaam maar zeker aan op drie punten. Karim El Ahmadi, die als aanvoerder meer strijd in de wedstrijd gooide, kon bijna binnenglijden bij de tweede paal, terwijl Jørgensen via Jerold Promes bijna de korte hoek vond. De beste kans kwam op naam van Jens Toornstra. Uit een mooie aanval was hij het eindstation, maar hij kopte recht in de handen van Lars Unnerstall.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstal 7, Tristan Dekker 7, Nils Röseler 7, Jerold Promes 7, Roel Janssen 6, Danny Post 7, Ralf Seuntjens 6 (89. Damian van Bruggen -), Clint Leemans 8, Vito van Crooij 8, Lennart Thy 6, Johnatan Opoku 5 (81. Romeo Castelen -).

Feyenoord: Brad Jones 6, Jeremiah St. Juste 7, Sven van Beek 7, Renato Tapia 5 (89. Dylan Vente -), Tyrell Malacia 7, Karim El Ahmadi 6, Jens Toornstra 5, Tonny Vilhena 6, Steven Berghuis 5, Nicolai Jørgensen 6 (82. Robin van Persie -), Sam Larsson 6 (68. Jean-Paul Boëtius 6).

*Spelers moeten minimaal 20 minuten hebben meegedaan om voor een beoordeling in aanmerking te komen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen