Van Bronckhorst legt wissel uit: "Niet alles open zetten"

4 februari 2018, 17:45

Meest opmerkelijke moment bij VVV-Venlo - Feyenoord: de wissel Robin van Persie voor Nicolai Jørgensen. Bij een 0-0 tussenstand besloot Giovanni van Bronckhorst in de laatste tien minuten geen extra spits te brengen. De keuzeheer vreesde door de Venlose counter, die Feyenoord later ook fataal werd.

"Ik vond niet dat wij alles open moesten zetten. Ik heb even getwijfeld om Robin achter Jørgensen te zetten. Uiteindelijk heb ik één op één gewisseld", zegt Van Bronckhorst tegen FOX Sports. "Wij hadden de wedstrijd eigenlijk in handen en de veldbezetting was goed. Met Robin kwam er een andere frisse spits, met andere kwaliteiten in het veld. Je zag dat zij alleen gevaarlijk werden door de counter. Na de wissels denk ik niet dat het spelbeeld veranderde, maar bij de lange bal stonden we achterin niet goed. Daardoor verliezen wij deze wedstrijd, niet door de wissels."

De 1-0 nederlaag in Venlo staat in groot contrast met de bekerzege van woensdag tegen PSV. "Woensdag was het makkelijker om iedereen scherp te krijgen. Onze opdracht om dat hier ook te laten zien. Dat hebben we in de eerste helft niet laten zien. Daar ben ik teleurgesteld in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen