Van Dijk eindigt als schlemiel in spektakelstuk tegen Spurs

4 februari 2018, 19:39

Virgil van Dijk is de schlemiel geworden in de Premier League-clash tussen Liverpool en Tottenham Hotspur (2-2). De duurste verdediger ter wereld veroorzaakte in blessuretijd een strafschop en gaf daarmee de zege van Liverpool uit handen in een slotfase die om te smullen was.

De topper op Anfield had als inzet de derde plaats, en tegelijkertijd aanhaken met nummer twee Mancheester United. Tottenham was duidelijk niet uitgeslapen bij het beginsignaal, want de Londenaren bezorgden Liverpool een bliksemstart. Mohamed Salah schoot zijn twintigste competitiegoal binnen nadat de Spurs in de defensie stonden te stuntelen. Alleen Allan Shearer scoorde in het verleden eerder.

Tottenham Hotspur moest vroeg in de achtervolging en dat zorgde voor een heerlijk slot van de wedstrijd. Tien minuten voor het eindsignaal gaf Victor Wanyama het startsignaal voor het spektakelstuk. Met een ziedend hard schot schoot de middenvelder raak: 1-1.

De 1-1 van Wanyama

Het duel ging in een sneltreinvaart verder. Zeven minuten later legde arbiter Jon Moss na veel overleg de bal op de stip. Kane stond buitenspel, maar werd ook neergelegd door Loris Karius. Kane nam de penalty zelf en miste door de bal door het midden te schieten. Aan de andere kant dartelde Salah in de zestien door de defensie van Tottenham. De Egyptenaar zette vier, vijf spelers van Tottenham aan de kant en passeerde Hugo Lloris: 2-1.

Op het moment dat Anfield de zege vierde, wees Moss wederom naar de stip. De arbitrage zag een overtreding van Van Dijk (zie foto). Kane nam opnieuw plaats achter de bal en legde de bal nu onhoudbaar in de hoek.

De 2-1 van Salah

Overige uitslagen:

Crystal Palace - Newcastle United 1-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen