Concurrenten PEC en Heerenveen openen speelronde 22

5 februari 2018, 20:33   Bijgewerkt: 5 februari 2018, 20:38

In het MAC³PARK Stadion geven PEC Zwolle en sc Heerenveen dinsdag (aftrap 20.45 uur) het startschot voor de 22ste speelronde in de Eredivisie. De Friese club haalde na de winterstop uit drie wedstrijden zeven punten, Zwolle verloor haar laatste twee competitieduels en werd vorige week ook nog uitgeschakeld in de KNVB Beker.

"PEC heeft het nu even wat moeilijker", zegt Heerenveen-trainer Jurgen Streppel tegen de Leeuwarder Courant. "Dat is logisch, omdat ze wat blessures hebben gekregen. Maar er zit wel een duidelijke gedachte achter hun spel. Dat is mooi om te zien. PEC heeft een goed voetballend elftal, dat op kunstgras goed uit de voeten kan. Het is knap wat ze dit seizoen doen."

Zwolle staat vijfde in de Eredivisie, drie plaatsen en zes punten boven Heerenveen. Streppel verwacht dat beide clubs tot het einde van het seizoen met elkaar blijven strijden. "AZ is wat stabieler. FC Utrecht en Vitesse ook, omdat die ploegen wat meer ervaring hebben", vertelt de oefenmeester over de andere concurrenten.

Saymak en Thomas

Bij PEC Zwolle gelden Mustafa Saymak en Ryan Thomas als vraagtekens voor het treffen met Heerenveen. Bram van Polen ontbreekt sowieso, daartegenover staat dat Diederik Boer en Rick Dekker wel inzetbaar zijn. De eerste keert terug van een schorsing, de laatste is op tijd hersteld van de knieblessure waarmee hij afgelopen weekend uitviel tegen PSV (4-0 verlies).

"Het ziet er goed uit voor Rick", aldus trainer John van 't Schip tegen De Stentor over Dekker. Saymak en Thomas stonden zondag en maandag wel op het trainingsveld, maar hun coach weet nog niet of ze kunnen spelen. "Het voelt redelijk aan, morgen nemen we een besluit", besluit Van 't Schip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen