DFB Pokal: Robben maakt er twee, veerkracht Leverkusen

6 februari 2018, 21:01   Bijgewerkt: 6 februari 2018, 23:31

Mede door twee doelpunten van Arjen Robben heeft Bayern München zonder problemen de halve finales van de DFB Pokal bereikt. De ploeg van coach Jupp Heynckes won woensdag bij de laatste acht met 0-6 bij derdeklasser SC Paderborn.

Robben had een basisplaats bij Bayern en verzorgde het slotakkoord. De Nederlandse aanvaller tekende in de 86ste minuut voor de 0-5, twee minuten later legde hij de eindscore vast op 0-6. Robben scoorde zijn eerste goal (een fraaie knal in de kruising) op aangeven van Sebastian Rudy, bij de 0-6 verrichtte Franck Ribéry het voorbereidende werk. Het tweetal dook geheel ongedekt op voor het Paderborn-doel, waarbij Ribéry zich niet zelfzuchtig toonde, de bal breed legde op Robben en zijn ploeggenoot zag scoren. Kingsley Coman, Robert Lewandowski, Joshua Kimmich en Corentin Tolisso maakten de andere treffers voor Bayern.

Leverkusen

Bayer Leverkusen speelde zich later op de avond ook bij de laatste vier, al moest het thuis wel veerkracht tonen tegen Werder Bremen. De bezoekers leidden mede door een goal van voormalig AZ-speler Aron Jóhannsson al binnen zeven minuten met 0-2 in de BayArena. Julian Brandt sleepte met twee treffers een verlenging uit het vuur voor Leverkusen, waarin het door toedoen van Karim Bellarabi en Kai Havertz alsnog won (4-2).

Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 05 (woensdag, 18.30 uur) en Schalke 04 - VfL Wolfsburg (woensdag, 20.45 uur) zijn de andere kwartfinales in de Duitse beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen