VVV blijft kalm en krijgt compliment van opponent Willem II

6 februari 2018, 22:04

Drie dagen na de mooie thuiszege op Feyenoord gaat VVV-Venlo woensdag in Tilburg op bezoek bij Willem II. De Limburgers staan keurig negende in de Eredivisie, vijf plaatsen en twaalf punten boven de tegenstander, desondanks is coach Maurice Steijn op zijn hoede voor de Brabanders.

VVV haalde uit de laatste vijf duels maar liefst dertien punten, maar Steijn praat niet over een flow. "Ik geloof daar niet in", reageert hij op de clubwebsite. De oefenmeester waakt voor onderschatting tegen Willem II. "Het is een lastige ploeg met bijzonder gevaarlijke spitsen. Ogbeche en Sol zijn allebei spitsen die een niveau hoger aan kunnen. De ploeg als geheel kan ongrijpbaar zijn. Ze hebben niet voor niks de halve finale van de beker gehaald."

VVV mist Danny Post in Tilburg. De captain is geschorst. Wie hem gaat vervangen is nog niet duidelijk. "Maar wie er ook speelt, we gaan voor de punten", benadrukt Steijn. "Het doel was, is en blijft dat we 34 punten moeten pakken om ons veilig te spelen. Minimaal de vijftiende plaats is het doel. Ik zie ploegen als Twente, Groningen en Heracles echt nog wel stappen maken en punten pakken. Als we veilig zijn, zullen we opnieuw naar de ranglijst kijken en dan bezien wat er nog mogelijk is. Hoe hoger we eindigen, des te meer geld levert het de club op, dus daar gaan we voor. Maar eerst handhaven!"

Willem II

Erwin van de Looi, de trainer van Willem II, blijft strijdbaar. "We weten wat we moeten doen om weg te komen waar we nu staan en dat is punten pakken", zegt de trainer op de officiële website van de Tilburgse club. Willem II speelt tegen VVV haar vierde duel in tien dagen. "Ik had gewild dat we wat langer rust zouden hebben. Maar je kan er niets aan doen. We moeten en gaan voetballen én alles op alles zetten om de overwinning te pakken."

Van de Looi maakt VVV een compliment voor haar negende plek. "Dat is knap van ze. VVV is een ploeg die ver terugzakt om vervolgens op de counter toe te slaan. En daar zijn ze goed in. Daarvoor moeten wij oppassen morgen", besluit de oefenmeester, die deze speelronde niet kan beschikken over Etien Velikonja, Jordens Peters, Asumah Abubakar, Giliano Wijnaldum, Elmo Lieftink en Ismail Azzaoui.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen