Fraser over straf Matavz: "Soms geen recht van spreken"

7 februari 2018, 16:59   Bijgewerkt: 7 februari 2018, 17:42

Vitesse-coach Henk Fraser snapt wel waarom Tim Matavz een schorsing opgelegd heeft gekregen wegens diens elleboogstoot aan sc Heerenveen-speler Denzel Dumfries. De oefenmeester heeft echter wel zijn twijfels bij de hoogte van de straf, maar wil er niet meer te veel over zeggen. Matavz moet vier duels onvoorwaardelijk brommen, de aanklager had zelfs vijf wedstrijden schorsing geëist.

"Na de bewuste wedstrijd heb ik meteen gezegd dat je mij niet nodig hebt om te kunnen zien dat er iets heeft plaatsgevonden dat niet past in het voetbal. Over de actie an sich is geen twijfel mogelijk, maar ik heb wel een mening over andere zaken", refereerde Fraser bij FOX Sports aan de lengte van de schorsing van Matavz. "Maar soms kan je beter je mond houden omdat je geen recht van spreken hebt, zoals in dit geval."

"We staan nu niet in ons recht. Spelers van ons hebben iets gedaan dat niet past in het voetbal. Intern hebben we dat meteen duidelijk gemaakt", doelde Fraser op het feit dat Matavz en ook Matt Miazga vanuit de club een boete opgelegd hebben gekregen. Laatstgenoemde greep Dumfries in de edele delen. Vitesse vond het niet nodig om de boetes voor Matavz en Miazga meteen met de buitenwereld te delen, dat deed het pas woensdag. "Of we dat achteraf direct hadden moeten doen? Misschien wel, voor de schone schijn", aldus Fraser. "Maar de spelers wisten hoe we erover dachten en hebben de boete geaccepteerd, omdat ze beseffen dat dit niet hoort."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen