KNVB gaat afgekeurde bekergoal Roda JC onderzoeken

7 februari 2018, 17:20   Bijgewerkt: 7 februari 2018, 19:53

Het laatste woord over het afgekeurde bekerdoelpunt van Roda JC in de kwartfinale tegen Willem II is nog altijd niet gezegd. Eerder vandaag werd bekend dat Roda stappen zou gaan ondernemen, vanwege het 'onrecht' in het bekerduel. De KNVB gaat het doelpunt in ieder geval onderzoeken.

Dat maakt de bond bekend in een reactie tegenover L1. "Roda heeft ons een brief gestuurd en die hebben wij beantwoord'', reageert een woordvoerder van de KNVB. "Daarnaast hebben wij internationale deskundigen gevraagd de situatie ook te beoordelen. Er staat natuurlijk in onze reglementen dat tegen een beslissing van de scheidsrechter geen beroep mogelijk is. Daar blijven wij achter staan. Dat neemt niet weg dat we heel goed gaan luisteren naar wat de internationale regels zeggen.''

In de kwartfinale van de beker maakte Donis Avdijaj in extremis de 2-3, maar dat doelpunt werd afgekeurd door Dennis Higler. Videoarbiter Jochem Kamphuis nam waar dat Mikhail Rosheuvel hands had gemaakt in aanloop naar het doelpunt, maar Willem II veroverde de bal vervolgens. Daardoor is er volgens Roda sprake van een onterecht afgekeurd doelpunt.

Roda-directeur Wim Collard liet eerder vandaag weten dat hij hoopt dat de KNVB de Limburgers wil helpen. "Wij verwachten vandaag een reactie van de voetbalbond. Mocht dat antwoord niet naar tevredenheid zijn van Roda JC, dan is de enige mogelijkheid nog om naar de civiele rechter te stappen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen