PSV met kleine marge langs Excelsior en naar record

7 februari 2018, 20:48

In strijd om de titel heeft PSV opnieuw geen fout gemaakt. In eigen huis tegen Excelsior kreeg het genoeg kansen op een ruime zege, maar bleef het uiteindelijk bij een minimale marge. Hirving Lozano tekende voor de enige goal van de avond: 1-0. Voor PSV was dit de 22ste thuiszege op rij in de Eredivisie, een nieuw clubrecord.

Al weken krijgt het elftal van Philip Cocu de kritiek dat het spel niet om aan te gluren is, dat het laf en verdedigend is. "Iedereen heeft altijd wel een mening, daar trek ik me niets van aan", zei de oefenmeester. Ondertussen stromen de punten wel binnen en won PSV op voorhand al vijf duels op rij.

Het bleef nog spannend tot de laatste minuten. Zeker toen Excelsior nog een vrije trap leek te kregen net buiten het strafschopgebied, maar de scheidsrechter vond het geen overtreding. Het leidde tot protesten van de Rotterdammers, maar tevergeefs. Dankzij de zege blijft PSV foutloos en ligt de druk weer volledig op achtervolger Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 7; Santiago Arias, 7 Daniel Schwaab 7, Nicolas Isimat-Mirin 7, Joshua Brenet 6; Bart Ramselaar 6, Jorrit Hendrix 6, Mauro Júnior 6; Hirving Lozano 7, Luuk de Jong 6, Steven Bergwijn 6.

Excelsior: Theo Zwarthoed 6, Jeffry Fortes 5, Wout Faes 6, Jurgen Mattheij 5, Khalid Karami 5; Hicham Faik 6, Dogucan Haspolat 5 (60. Levi Garcia 5), Luigi Bruins 7; Ali Messaoud 6, Mike van Duinen 6, Stanley Elbers 7.

*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen