De Jong: "Enorm blij dat arbeid is beloond met zege"

7 februari 2018, 21:54

Het bleef woensdag in Stadion Galgenwaard lang 0-0 in de ontmoeting tussen FC Utrecht en Sparta. In de slotfase trok de thuisclub toch de drie punten naar zich toe. Door een treffer van Lukas Görtler werd het 1-0. Coach Jean-Paul de Jong is er blij mee.

"Bij het zien van de opstelling van Sparta [5-3-2] gingen we ervan uit dat het zeker een eerste helft zou worden waarin we veel in balbezit zouden komen", vertelt De Jong op de clubwebsite. Dat was inderdaad het geval. "Ik was zeer tevreden over de controle die we hadden aan de bal. Die lieten we van kant naar kant gaan. Daarin speelden we in een hoog tempo en creëerden we een aantal mogelijkheden. Tot grote kansen leidde dat net niet. Maar ik heb daar wel even genoten van het team, al stokte het spel rondom de zestien."

"In de rust hebben we aangegeven: ga vooral door, houd het hoge tempo erin en dan weten we dat ie vroeg of laat gaat vallen", vervolgt De Jong. "Zorg er dan wel voor, als we de kans krijgen, dat we 'm dan ook afdrukken. Het was uiteindelijk eigenlijk andersom, denk ik, want we kwamen mede door David Jensen goed door de eerste fase na de rust heen. Hij pakt twee fantastische ballen één op één."

In de slotfase maakte invaller Görtler het verschil voor Utrecht. "We hadden van tevoren al aangegeven dat deze wedstrijd nooit gewonnen zou worden door elf spelers, maar dat we dat met het hele team moesten doen. En dat we een aantal spelers zouden gebruiken in de wissel. Dan is het mooi dat Görtler, die enorm veel arbeid verricht en aandacht heeft besteed aan het beter worden in het afwerken, dan uiteindelijk de matchwinner wordt en dat we dan uiteindelijk met 1-0 deze wedstrijd winnen. Ik ben enorm blij dat de arbeid is beloond met drie punten", besluit De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen