Buitenland: Sevilla naar bekerfinale, Porto klopt Sporting

7 februari 2018, 23:32

Sevilla FC is de eerste finalist in de Copa del Rey. De formatie uit Andalusië stelde haar plek in de eindstrijd veilig, door de return tegen CD Leganes in de halve finale woensdag in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán met 2-0 te winnen.

Leganes, dat in de vorige ronde verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Real Madrid, had Sevilla in de thuiswedstrijd op een 1-1 gelijkspel gehouden. In de return kwam Sevilla na een kwartier op voorsprong via Joaquin Correa. Daarna stond het lang 1-0, waardoor het spannend bleef. In de 89ste minuut maakte Franco Vázquez echter de bevrijdende 2-0 voor Sevilla, dat in de finale op 21 april Valencia of FC Barcelona ontmoet. Die clubs treffen elkaar donderdag in Valencia, waar Barça een 1-0 voorsprong verdedigt.

FC Porto - Sporting Portugal 1-0

In de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal, ligt FC Porto op koers om de finale te halen. De equipe van trainer Sérgio Conceição won de eerste confrontatie met Sporting Portugal in de halve eindstrijd met 1-0, door een goal van Tiquinho na een uur. Sporting, waar Bas Dost ontbrak vanwege een ribblessure, sloot af met tien man omdat Marcos Acuña in de slotfase twee keer geel kreeg. De return is op 18 april in Lissabon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen