Ten Hag na winst op Roda content met 'heel veel facetten'

8 februari 2018, 00:06

Net als afgelopen zondag tegen NAC Breda (3-1 winst) kwam Ajax woensdag in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade vroeg op achterstand. Desondanks pakten de Amsterdammers opnieuw drie punten. Het werd 2-4 in het Parkstad Limburg Stadion. Coach Erik ten Hag is over 'heel veel facetten' tevreden.

"Waar ik dan niet tevreden over ben? Voetbal is een spel van fouten en wij maken inderdaad nog fouten. Die moeten eruit. Daar moeten we aan slijpen en van leren, maar vandaag hebben we in grote fases van de wedstrijd uitstekend gespeeld", aldus Ten Hag bij de NOS. "Ik heb goed en frivool voetbal gezien, goed spel tussen de linies, mooie acties en we hebben veel kansen gekregen. Qua doelgerichtheid mag het nog wel iets beter. Soms gaan we te blind op jacht naar een goal, dan kunnen we beter nog een extra pass geven. Maar over het algemeen was het aanvalsspel uitstekend."

Ten Hag baalde wel van de twee tegentreffers die Ajax incasseerde. "Ik denk wel dat dat te veel is. De eerste was een communicatiefout, de tweede een concentratiefout. Die fouten moeten eruit. Het zit ook een beetje in ons spel opgesloten, bij een aantal spelers. Die lichtzinnigheid, die gemakzucht. Dat moet eruit", aldus Ten Hag, die met Ajax zeven punten achterstand op koploper PSV houdt. "Als het zo verder gaat, word je daarvan afhankelijk. Maar het is nog een heel lange rit. We moeten vooral naar onszelf kijken en ons verder ontwikkelen. Als we dat allemaal goed doen, dan kunnen we in april gaan kijken hoe dichtbij we kunnen komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen