Van Gaal looft Vormer na winst van Gouden Schoen

8 februari 2018, 08:04

Ruud Vormer kreeg woensdagavond uit de handen van Louis van Gaal de Gouden Schoen, de prijs voor de beste speler van het jaar 2017 in België, uitgereikt. De voormalig Feyenoorder nam de award vol trots in ontvangst en kreeg ook nog eens mooie woorden van de oud-bondscoach toegesproken.

"Ik vind het een geweldige eer dat ik deze schoen mag uitreiken aan een speler aan wie ik eerder nog een Bronzen Schoen heb uitgereikt in Nederland", sprak Van Gaal de zaal én winnaar Vormer toe. "Waarom ben ik blij dat hij wint? Ten eerste: ik liet 'm debuteren, dus ik zag het toch wel goed. Punt twee: ik zag hem als speler groeien bij Roda JC. Maar ook punt drie. Ik zag hem lijden bij Feyenoord. Dat moet ook verteld worden. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn."

{image[323661][right-half][]}De trainer heeft respect voor de wijze waarop Vormer zich in België herpakte na een mislukt avontuur in Rotterdam-Zuid. "Als je als speler uit die negatieve spiraal kan raken, je kiest voor een andere club én je laat de Belgen vergeten dat hij een 'Nederlander' is: dat is erg knap. Iedere trainer wil een speler als Ruudje Vormer. Die het team boven het individu stelt. Die het team beter laat spelen."

Beduusd onder de mooie woorden van Van Gaal hield de winnaar van de prijs het zelf een stuk korter. "Het is geweldig om deze prijs, na mannen als Boskamp en Rensenbrink, deze award als Hollander ook te winnen. Verder wil ik mijn vrouw Roos bedanken, want zij is de belangrijkste persoon in mijn leven", aldus de gelukkige middenvelder.

Ruud Vormer: ster in België op weg naar de Gouden Schoen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen