Sporting kan niet zonder Dost: "Missen de beste aanvaller"

8 februari 2018, 12:30   Bijgewerkt: 8 februari 2018, 12:40

Bas Dost is dit seizoen bijzonder belangrijk voor Sporting Portugal. Alleen al in 2018 was hij goed voor acht doelpunten in evenzoveel wedstrijden. Door een ribblessure kwam de Nederlands international de afgelopen wedstrijden echter niet in actie.

Zonder Dost wist Sporting de laatste twee duels niet te winnen. Eerst was er de competitienederlaag bij Estoril (2-0) en afgelopen woensdag ging Sporting in de beker onderuit tegen FC Porto (1-0). De eerste nederlagen voor Sporting sinds 13 mei 2017. Volgens Jorge Jesus is dat ook geen toeval. "We missen onze beste aanvaller, dat heeft uiteraard invloed op het spel", doelt de trainer tijdens de persconferentie na afloop op Dost. Ook Gelson Martins is echter afwezig. "Hij is qua assists heel belangrijk. Dost en Martins vormen vijftig procent van ons aanvalsspel."

Jesus hoopt dan ook dat Dost snel weer hersteld is van zijn blessure. "Het is zeker niet gemakkelijk om een spits te vinden die zoveel scoort als Bas. We proberen het nu met Seydou Doumbia en Montero. Als ze ook maar een beetje in de buurt komen van het scorend vermogen van Dost dan zijn we tevreden", besloot hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen