Uitblinkende Cillessen bereikt bekerfinale met Barcelona

8 februari 2018, 23:58

Mede door een uitblinkende Jasper Cillessen staat FC Barcelona in de finale van de Copa del Rey. De 'bekerdoelman' had donderdag in de return van de halve finale tegen Valencia twee uitmuntende reddingen in huis. Cillessen zag dat doelpuntenmakers Philippe Coutinho en Ivan Rakitic de finaleplaats binnenhaalden: 0-2.

Valencia moest de 1-0 nederlaag in Camp Nou ongedaan zien te maken. Het recept van de thuisploeg was ouderwets beuken. Arbiter Alberto Undiano deelde slechts twee gele kaarten uit in het hele duel. Ook toen het shirt van Lionel Messi werd uitgetrokken, hield de leidsman de kaarten op zak. Barça wist het duel behoorlijk te controleren, maar Valencia had de beste kans. Jasper Cillessen wist een kopbal van Rodrigo zo te toucheren dat het leder via de lat over het doel ging.

Zijn tweede heldendaad was een fantastische reflex op een inzet van José Gaya in de tweede helft van een meter of vijf. Hij hield daarmee Valencia af van de gelijkmaker, want vlak na rust had Coutinho Barça op 0-1 gezet. Coutinho maakte zijn eerste Barça-doelpunt op aangeven van Luis Suaréz. In de slotfase verdubbelde Rakitic vanuit een Catalaanse counter de voorsprong.

Op zaterdag 21 april speelt Barcelona de finale tegen Sevilla, dat woensdag Leganes van zich afschudde. De blaugranas kunnen voor de vierde keer op rij de Spaanse beker winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen