Geen aanpassingsproblemen Van der Heijden bij rentree

9 februari 2018, 17:55

Na maanden van blessureleed keerde Jan-Arie van der Heijden donderdagavond terug in het eerste elftal van Feyenoord. Veel aanpassingsproblemen had de verdediger niet tijdens zijn eerste minuten. "Het ging onmiddellijk weer vanzelf", vertelt hij over zijn rentree.

Hoewel Feyenoord geen tweede elftal heeft om speelritme op te doen, was de achterhoedespeler uiterst fit voor de ontmoeting met FC Groningen. Hij speelde meteen negentig minuten mee. Een genot na zijn lange afwezigheid. "De laatste zeven, acht jaar heb ik niet meer zo'n langdurige blessure gehad," vertelt Van der Heijden aan RTV Rijnmond. "Dat was dus even wennen. Je bent geen onderdeel van het team, want je werkt niet toe naar wedstrijden. De eerste week was erg moeilijk, daarna heb ik de knop omgezet. Maar iedere voetballer kan beamen dat wedstrijden vanaf de tribune moeten toekijken erg vervelend is." 

?Zeker omdat het de Rotterdammers niet bepaald goed afging zonder Van der Heijden, na het kampioenschap van vorig jaar. Toch kan trainer Giovanni van Bronckhorst weer helemaal een beroep doen op de verdediger, die er bovendien wonderwel opeens weer negentig minuten stond. Lang hoefde hij niet te wennen in De Kuip donderdagavond.

"Nee, het ging vanaf het begin meteen weer vanzelf. Soms had ik even een momentje dat je moet kijken waar je staat in het veld", aldus Jan-Scharie. "Dat is een kwestie van minuten maken, maar dat komt snel weer helemaal goed." Ook voor het treffen met Vitesse van komende zondag is hij weer beschikbaar voor de regerend landskampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen