FC Twente en Ajax maken geen fout, Heerenveen naar derde plek

9 februari 2018, 21:38

Koploper FC Twente had het niet eenvoudig op bezoek bij VV Alkmaar, maar maakte in de Eredivisie Vrouwen uiteindelijk geen fout. Hetzelfde gold voor achtervolger Ajax, dat in een weinig hoogstaande wedstrijd met Excelsior Barendrecht afrekende. Heerenveen boekte een cruciale zege op PEC Zwolle, terwijl Achilles '29 in de slotminuten een overwinning weggaf en zo de play-offplekken uit zicht ziet verdwijnen.

VV Alkmaar - FC Twente 2-5

Alle fans die de kou hadden getrotseerd in Noord-Holland kregen het warm van de wedstrijd tussen VV Alkmaar en FC Twente. Hoewel de bezoekers de eerste drie goals maakten, bleef het spannend. Ashleigh Weerden schoot na zeven minuten namelijk in het eigen doel, maar gelukkig voor haar maakte Renate Jansen (foto) met twee treffers dat foutje nog voor de rust ongedaan. Toch mochten de gasten van geluk spreken dat het in de pauze nog voor stond: Katja Snoeijs zag haar strafschop vlak voor rust gekeerd wordend door Nicky Evrard. Door twee treffers van Joëlle Smits won FC Twente uiteindelijk relatief simpel van Alkmaar, al bleef het dankzij een tussentijdse goal van Simone Kets wel bijna heel de wedstrijd nog een beetje spannend. Pas toen Jassina Blom vlak voor tijd de vijfde maakte van de Tukkers, was het duel gespeeld.

Ajax - Excelsior Barendrecht 2-0

In eigen huis had de nummer twee van de Eredivisie geen kind aan het nog puntloze Excelsior Barendrecht dat op bezoek kwam. Binnen tien minuten opende Linda Bakker de score, doordat haar schot van richting werd veranderd. Twee minuten na de pauze maakte Marjolijn van den Bighelaar Ajaxs' tweede met een lage schuiver. In de sneeuw werd het echter uiteindelijk geen topavond voor de Amsterdammers: Merel van Dongen was al na drie minuten uitgevallen met een blessure, Ajax maakte er 'slechts' twee en koploper FC Twente verspeelde geen punten.

PEC Zwolle - Heerenveen 1-2

Heerenveen heeft in de stijd om de play-offs een heel belangrijke zege geboekt op PEC Zwolle. Ondanks dat het via Babiche Roof al binnen vijf minuten 1-0 stond, bleven de Friezen in de eerste helft overeind. Zwolle vergat uit te lopen en dat deed ze extra veel pijn nadat Heerenveen na de pauze binnen vijf minuten via twee doelpunten van Tiny Hoekstra de deksel hard op de neus kreeg. Tussendoor miste het bovendien nog een strafschop. In de slotfase was Marlo Sweatman nog bijna bij de gelijkmaker, maar de Friezen hielden stand. Zij gaan over PEC en PSV heen naar de derde plaats en staan er goed voor als het gaat om de play-offs.

ADO Den Haag - Achilles '29 2-2

In eigen huis heeft ADO Den Haag verzuimd om drie punten te pakken en kwam het met een punt zelfs heel goed weg tegen Achilles '29. In de middenmoot kon het bij een zege steviger op de play-offplekken terechtkomen, maar Beau Rijks maakte die missie meteen al moeilijker door een vrije trap binnen te werken (0-1). Sharona Tieleman maakte na de pauze gelijk, maar Melanie Bross bezorgde Achilles '29 - dat moest winnen om uitzicht te houden op de beste vijf posities- wederom de voorsprong. In blessuretijd bezorgde Maartje Looijen haar ploeg echter alsnog een punt en daarmee de vijfde plaats.