Jong Ajax dankzij late tegengoal geen koploper, Utrecht haalt uit

9 februari 2018, 22:00   Bijgewerkt: 9 februari 2018, 22:19

Koning Winter kwam nog even langs in februari. De wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Emmen kon daardoor niet doorgaan, in Dordrecht moest de thuisclub een half uur langer wachten met aftrappen tegen Helmond Sport, omdat een sneeuwbui de grasmat witkleurde. Toen alle ballen uiteindelijk rolden, bleek dat Jong Ajax de koppositie na een 2-0 achterstand, een knappe comeback en uiteindelijk late tegentreffer in Velsen-Zuid niet heroverde op NEC Nijmegen en dat hekkensluiter Jong FC Utrecht uithaalde tegen het armoedige RKC Waalwijk.

Telstar – Jong Ajax 3-3

Vooraf leek het wel een plaatje uit een sprookje: een besneeuwd, uitverkocht huis voor het Telstar in de topper tegen Jong Ajax. Het sprookje werd alleen maar mooier toen Jong Ajax-doelman Norbert Alblas in de 25e minuut een houdbare vrije trap van Mohamed Hamdaoui knullig door zijn handen liet glippen. Telstar kreeg voor het rustsignaal kansen op meer en Jong Ajax kwam er niet aan te pas. Vlak na rust schoot Andrija Novakovich de 2-0 binnen en leek Jong Ajax de koppositie te vergeten. Wat volgde was een knappe Amsterdamse comeback. Treffers van Mateo Cassierra, Zian Flemming en Luis Orejuela leken te zorgden voor een driepunter en de koppositie voor Jong Ajax en een naar einde van het Telstar-sprookje. Jerdy Schouten dacht daar in de slotfase anders over, want hij knikte de 3-3 binnen: NEC blijft voorlopig koploper.

{image[324050][right-half][]}De Graafschap – FC Volendam: 2-1

Volendam leek voor de winterstop sportief ten dode opgeschreven, maar won plots vier wedstrijden op rij. Op bezoek bij de Graafschap keken de gasten in de rust tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Mark Diemers. De nummer veertien van Jupiler League kreeg vlak na rust een serie mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Kevin Visser en Robbert Schilder stuitten op doelman Filip Bednarek, die zich kroonde tot man van de wedstrijd op De Vijverberg. Diemers prikte na een uur spelen zijn en De Graafschaps tweede binnen. Volendam probeerde het nog wel, maar Bednarek leek onpaseerbaar. De aansluitingstreffer van Joey Veerman kwam te laat, waardoor Volendam na vier winstpartijen weer eens verloor.

{image[324048][right-half][]}Jong FC Utrecht – RKC Waalwijk: 5-2

De jonkies uit Utrecht kregen de vorige speelronde een gigantisch pak slaag (7-0) van De Graafschap en keken in de thuiswedstrijd tegen RKC na een kwartier alweer tegen een achterstand aan. De 0-1 van Ingo van Weert werd razendsnel dubbel en dwars omgezet in een voorsprong. Een dik kwartier later stond het namelijk maar liefst 4-1, dankzij dubbelslagen van Sylla Sow en Mohamed Mallahi. Sow maakte na rust zijn hattrick en de vernedering voor de Waalwijkers compleet. Daar deed een late treffer van Van Weert niets aan af.