Enoh blij met 'aanvallende' Eredivisie: "Je krijgt veel ruimte"

10 februari 2018, 09:46

Eyong Enoh is blij om terug te zijn in Nederland. De middenvelder maakte afgelopen woensdag namens Willem II zijn rentree op de velden en dat bezorgt hem een goed gevoel. "Al die jonge spelers hier, dat heb ik echt gemist", vertelt hij.

Een stap achteruit, ten opzichte clubs als Ajax, Standard Luik en Antalyaspor waar hij eerder speelde, vindt Enoh het allerminst. "Ach. Vandaag kun je bij Real Madrid spelen, morgen bij FC Barcelona en de volgende dag voor Manchester United", vertelt Enoh nuchter aan de NOS. "Ik kreeg deze optie en had een goed gevoel bij Willem II."

Terug in Nederland is hij vooral blij met de manier van spelen in de Eredivisie. "In Turkije zie je veel goede spelers, maar is er weinig respect voor tactiek. Engeland is vooral fysiek en België is juist weer heel tactisch", aldus Enoh, die de Eredivisie roemt. "In Nederland spelen bijna alle ploegen aanvallend voetbal. Je krijgt veel ruimte. Daarom krijg je soms uitslagen als 5-0 of 6-0."

Volgens de Kameroener is er nóg iets bijzonders aan Nederland: hier krijgen talenten volgens hem echt een kans. "Toen ik terugkwam heb ik ook direct gekeken wie de nieuwe talenten zijn bij clubs als NAC en sc Heerenveen. Deze competitie is heel sterk in de wijze waarop ze met talenten omgaan, en hoe vaak zij de kans krijgen om door te breken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen