Cillessen over wereldredding: "Mooiste namens Barcelona"

10 februari 2018, 11:11   Bijgewerkt: 12 februari 2018, 09:10

Hoewel Jasper Cillessen geen basisplaats heeft bij FC Barcelona, heeft hij het er wel heel goed naar zijn zin en is hij af en toe van grote waarde voor zijn ploeg. In de bekerduels verdedigt hij het doel van de Catalanen met verve. Recent maakte hij tegen Valencia een onwaarschijnlijke redding, waardoor Barca met 0-2 won in Mestalla.

"Eerst ga je er vanuit dat hij (José Gaya, red.) op doel kopt. Dan zie je dat dat niet gebeurt en anticipeert je op wat hij doet", blikt de keeper terug op zijn save tegenover Ziggo Sport. "Dan schiet hij en steek je je arm uit, zodanig dat hij niet om je heen kan schieten." Het was zijn mooiste redding in dienst van Barcelona. "Alleen in eigen huis mijn save op Dost, maar met uitduels erbij dan deze, ja."

Hoewel hij dus vaak indruk maakt, moet hij in de competitie en Champions League nog wel altijd genoegen nemen met een plek op de reservebank achter Marc-André ter Stegen. Cillessen: "We kunnen het goed vinden met elkaar, we weten wat we aan elkaar hebben. We maken elkaar ook beter. Of ik buiten het voetbal veel met hem doen? Nee, maar eigenlijk sowieso met weinig spelers. Ik zie de spelers al vaker dan mijn vrienden en familie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen