Man City gaat gesprek aan met FA vanwege harde tackles

10 februari 2018, 14:19

Manchester City is klaar met de manier waarop Premier League-ploegen de koploper bestrijden. De topclub vindt dat er te vaak harde tackles gemaakt worden in wedstrijden tegen City en gaat daardoor het gesprek aan met de Engelse bond.

Dat meldt de BBC zaterdag. Manchester City maakt zich zorgen over de manier waarop tegenstanders de spelers van de koploper bestrijden. Ook vindt de club dat zware overtredingen te vaak niet bestraft worden. Dit is volgens de club dit seizoen al negen keer voorgekomen. City hoopt dat de regels aangepast worden en dat overtredingen na een duel nog zwaarder bestraft kunnen worden. De ploeg wil dat bijvoorbeeld gele kaarten na de wedstrijd nog kunnen worden omgezet in rode kaarten. De club heeft het gevoel dat meerdere topclubs het plan zullen steunen.

Kevin De Bruyne sprak onlangs al zijn zorgen uit over de charges van tegenstanders. "Ik heb geen idee wat er in hun hoofd omgaat. Je kan evengoed aan een shirt trekken, dat is eigenlijk zelfs effectiever dan te tackelen. Soms is het gewoon frustrerend", zei hij. "Veel teams maken wel erg veel fouten tegen ons. En als wij eens een overtreding maken, krijgen we meteen geel. Ik begrijp soms niet hoe dat mogelijk is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen