Júnior breekt door bij PSV: "Hij straalt echt wat uit"

10 februari 2018, 14:39

Phillip Cocu is lovend over Mauro Júnior, die bij afwezigheid van Marco van Ginkel een basisplaats heeft bij PSV. De pas achttienjarige Braziliaan is volgens de hoofdtrainer van de Eindhovenaren echt bezig om zijn kans te pakken.

"Op de momenten dat hij de kans krijgt, presenteert hij zich heel goed", zegt Cocu tegen Voetbal International. "Hij straalt echt wat uit, kent geen druk en heeft los van zijn voetbalkwaliteiten een enorme drive en gretigheid. Dat was tegen Feyenoord mooi om te zien. Hij brengt iets anders dan de andere middenvelders, hij is ook een ander type dan Bart Ramselaar en Gastón Pereiro."

De jonge middenvelder heeft meerdere enorme kwaliteiten, vindt Cocu. "Mauro is extreem wendbaar, draait kort weg, is belangrijk bij het hebben van de tweede bal, hij is snel en zit overal tussen met dat kleine lijfje van hem. Aan de andere kant is hij ook nog een jonge jongen, we moeten oog houden voor zijn belastbaarheid. Maar we zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling."

De kans is groot dat Júnior zaterdagavond tegen Sparta ook in de basis begint, aangezien Van Ginkel nog steeds met knieklachten kampt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen