Van La Parra trefzeker bij ruime zege op Bournemouth

11 februari 2018, 15:37   Bijgewerkt: 11 februari 2018, 15:47

Rajiv van La Parra heeft zondag Huddersfield Town aan een 4-1 zege op het AFC Bournemouth van Nathan Aké geholpen. De buitenspeler benutte in de slotfase van de wedstrijd een strafschop. Door de zege klimt Huddersfield in ieder geval voor even uit de degradatiezone.

Alex Pritchard zette Huddersfield Town al na zeven minuten op voorsprong. Lang wist de thuisploeg dat niet vast te houden, want nog voor er een kwartier gespeeld was tekende Junior Stanislas voor de gelijkmaker. Steve Mounié zorgde er op aangeven van Aaron Mooy voor dat Huddersfield toch met een 2-1 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft was Mounié opnieuw trefzeker en ook ditmaal fungeerde Mooy als aangever. Het slotakkoord was voor Van La Parra. Hij schoot vanaf de penaltystip de 4-1 binnen en tekende zo voor zijn tweede doelpunt van het seizoen. Terence Kongolo kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen voor de thuisploeg. Bij Bournemouth speelde Aké negentig minuten.