Van Bronckhorst: "Ik zag karakter, maar vertrouwen moet terug"

11 februari 2018, 17:51

Giovanni van Bronckhorst stipt de rode kaart van Bilal Basaçikoglu aan als het kantelpunt in de verloren wedstrijd tegen Vitesse (3-1). Direct na het wegsturen van de Feyenoorder scoorden de Arnhemmers en liepen zij verder weg.

"Het was geen slimme overtreding. Na de tweede rode kaart, voor Tyrell Malacia weet je dat het nog moeilijker gaat worden, al kregen we met Sven van Beek en Steven Berghuis daarna in de rebound nog wel kansen op de 2-2", zegt Van Bronckhorst op de website van Feyenoord. "Ik zag karakter in de ploeg, maar we moeten nu gaan zorgen dat het vertrouwen terugkomt."

Naast de twee rode kaarten, vielen Ridgeciano Haps en Jeremiah St. Juste uit met blessures. Dat baart Van Bronckhorst zorgen. "Het zag er bij Ridgeciano niet goed uit. Hij kreeg een trap op zijn gezicht. Bij Jeremiah schoot zijn schouder uit de kom. We gaan morgen bekijken hoe lang zij er uit zullen zijn, maar we hebben met de blessures en kaarten veel schade opgelopen."

Feyenoord kan de personele problemen slecht gebruiken, want de derde plek komt verder uit zicht. Het verschil met AZ is acht punten. "We raken steeds verder achterop. Toch blijven we omhoog kijken. Wij willen de vierde plek vasthouden en eventueel nog stijgen. We zitten natuurlijk ook nog in de KNVB Beker."

Lees ook: El Ahmadi: "Basaçikoglu speelde aardig

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen