Real Madrid neemt een kijkje in jeugdopleiding van AZ

11 februari 2018, 21:44

Een delegatie van de Real Madrid University heeft een kijkje genomen in de keuken van AZ. De Champions League-houder nam de jeugdopleiding van de Alkmaarders onder de loep. Het is voor het derde jaar op rij dat Real Madrid op de stoep staat bij AZ.

"We komen al acht jaar naar Nederland", zegt Guillermo Zaragoza, assistent-directeur van het masterprogramma van de Real Madrid University. "Deze trip is het hoofdprogramma van ons opleidingstraject. Waar we voorheen alleen de traditionele top drie bezochten, komen we sinds 2016 ook bij AZ. We hoorden namelijk steeds meer over de AZ Jeugdopleiding, onder meer vanwege het winnen van de Rinus Michels Award in 2015 en 2016."

Real is onder de indruk van de AZ-visie. Zaragoza: "De manier van opleiden spreekt heel erg aan; ze breken hier duidelijk met de typische Nederlandse kijk op talentontwikkeling. Met veel jonge mensen is men vernieuwend en innovatief bezig. Iedereen lijkt hier de ruimte te krijgen om te groeien: de spelers én de trainers. Ik zie daarnaast veel dezelfde gezichten als vorige jaren, deze club gelooft in continuïteit."

De Koninklijke wil de vruchten plukken van het bezoek, maar ook AZ zelf. "Wij vragen onze gasten: wat valt je hier op? Van hun feedback kunnen wij weer iets leren. Wij zijn altijd geïnteresseerd naar meningen, zeker uit andere voetbalculturen, en die zijn met de komst van Real Madrid in veelvoud aanwezig. Bovendien dwingt het presenteren van onze visie onszelf ook weer om stil te staan bij waar we mee bezig zijn. Die zelfreflectie is heel nuttig", zegt Marijn Beukers, hoofd prestatie en ontwikkeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen