Van Hanegem kraakt het spel Ajax, PSV, Feyenoord en AZ af

12 februari 2018, 07:49   Bijgewerkt: 12 februari 2018, 07:54

Willem van Hanegem heeft het afgelopen weekend niet genoten van de traditionele top-drie in Nederland. PSV, dat zich volgens De Kromme wel kan opmaken voor de landstitel, overtuigde niet, terwijl Ajax 'zwak speelde' en ook bij Feyenoord was het kommer en kwel. Ook het jonge AZ was volgens het Feyenoord-icoon niet zo talentvol als men denkt. 

"Ik riep in september al dat ik niet warm of koud werd van het huidige PSV. En eerlijk gezegd is dat niet veranderd de laatste maanden", schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Toch denkt hij dat ze de titel grijpen: "Met een matig elftal, want er lopen spelers in die helemaal niet geschikt zijn voor de top van de Eredivisie, slepen ze toch keer op keer de punten binnen."

Toch is het bij achtervolger Ajax allemaal niet veel beter, vindt Van Hanegem. "De nieuwe trainer Erik ten Hag zag onlangs wel vorderingen bij zijn ploeg en hij niet alleen. Die anderen zullen zijn assistenten zijn, of de mensen in de Arena die heel erg hopen dat hij het beter zal doen dan zijn voorganger Marcel Keizer. Maar ik zie het eerlijk gezegd totaal niet."

Ook was de afgang van Feyenord in Arnhem hem duidelijk niet ontgaan. "Om Feyenoord kan ik al lang niet meer lachen. Sven van Beek, Karim El Ahmadi en Tyrell Malacia waren de drie spelers die nog enigszins overeind bleven tegen Vitesse. De rest was om te huilen." Zelfs de jonge spelers van AZ, die regelmatig lof krijgen voor hun frivole spel, konden het weekend van Van Hanegem niet meer redden.

"Het valt daar allemaal wel mee met die geweldige talenten. Ik denk tenminste niet dat Ronald Koeman het over spelers van AZ had toen hij zei dat het in Nederland nog barst van het talent."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen