Eindelijk rust en vertrouwen in het doel van NAC: "Niet stilgezeten"

12 februari 2018, 08:27

Nigel Bertrams kreeg zondagmiddag de voorkeur van trainer Stijn Vreven in het duel tegen Excelsior, nadat hij terugkeerde van zijn schorsing van zes duels boven Mark Birighitti. De keeper betaalde het vertrouwen terug met zijn eerste clean sheet in de Eredivisie en enkele knappe reddingen. Komt er dan eindelijk dit seizoen nog rust onder de lat van NAC?

"Ik heb niet stilgezeten. Ik heb het van de positieve kant bekeken en geprobeerd me zoveel mogelijk van al die meningen af te sluiten", vertelt Bertrams over de periode van zijn schorsing tegenover het Algemeen Dagblad. Hij kreeg best veel kritiek over zich heen na de zware overtreding op Luciano Slagveer. "Ik ben bijvoorbeeld het krachthonk ingegaan. Nu voel ik me topfit, zo heb ik me eigenlijk lang niet gevoeld."

Toch besefte de keeper dat hij ook niet ongelukkig was dat het doelpunt van Excelsior werd afgekeurd, omdat de bal zogenaamd de lijn geweest zou zijn. "Dat was dan een gelukje voor ons", zei de hoofdrolspeler, die in de eindfase knap redde op een inzet van Mike van Duinen, veelbetekenend.

Bertrams begon dit seizoen eerst achter Andries Noppert, maar omdat de goalie die inmiddels voor Foggia Calcio speelt niet overtuigde, werd Birighitti gehaald door NAC. De Australiër maakte echter zeker niet minder fouten dan de Fries, waardoor Bertrams een kans kreeg. Omdat hij tegen FC Twente vervolgens een rode kaart kreeg én zes duels schorsing, kwam hij even niet in actie. Toch houdt Vreven dus vertrouwen in Bertrams.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen